Чудотворна икона дойде в Русе
Чудотворна икона дойде в Русе / Русенски университет
На 7 март в катедралния храм „Св. Троица” в Русе тържествено бе посрещната чудотворната икона на св. Богородица Скоропослушница от гр. Ананиев, Украйна. При камбанен звън и стечение на богомолен народ, свещеници и дякони от престолния град, начело с Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, посрещнаха светинята.

Чудотворна икона в Русе
Русенска митрополия

Пред чудотворния образ беше отслужен молебен с коленопреклонна молитва към св. Богородица. Владиката произнесе проповед за земния път на Божията майка и голямата сила на молитвите към нея. Придружващият иконата прот. Николай Ярем от Балтска и Ананиевска епархия на Украинската православна църква – Московски патриархат благодари на Негово Високопреосвещенство за гостоприемството и му предаде приветствие от страна на Балтския и Ананиевски архиепископ Алексий. Много християни през целия ден пристъпваха с благоговение към чудотворния образ, оставайки с вяра и надежда за удовлетворение на своите молитви.

Чудотворна икона в Русе
Русенска митрополия

Иконата на св. Богородица ще остане в катедралния храм „Св. Троица” в Русе до 12 март 2018 г., когато след вечерното богослужение ще бъде тържествено изпратена за гр. Разград.