Чигот отново с възстановки на Червен
Чигот отново с възстановки на Червен / netinfo

 

Фестивалът на туристическите забавления и анимации, част от програмата на изложението УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2013, продължава на 24, 25 и 26 май на територията на Средновековния град Червен. Ще участват средновековните възстановчици от сдружение "Чигот" – Варна. Няколко поредни години „Чигот“ стават носители на Специални и Големи награди от конкурсната програма на Фестивала на туристическите забавления и анимации УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ.

Публиката ще се срещне и със Средновековното общество "Modvs Vivendi" – София – те реконструират Четвъртия кръстоносен поход. От Велико Търново пристигат майстори на традиционни занаяти като сечене на монети обработка на кремък, камък и желязо, членове на 18-ти Етърски Н.В. Полк. Към тях ще се присъединят и независими реенактори от цялата страна.

Какво да очаквате?

Максимално автентична визия

Уникална средновековна атмосфера

Пълно потапяне в отминалите векове

Демонстрации на занаяти, игри питиета и ... война

Cutting тестове - или унищожаване на всякакви неща със средновековни оръжия

Лекции и дискусии по всичко що е средновековно

Чисто забавление

Експозицията на открито Средновековен град Червен на Регионален исторически музей – Русе се посещава срещу билети за вход: индивидуален 4 лв., при група 3 лв., деца и ученици 1 лв. Няма допълнителни билети за вход на самия фестивал.