Чети с мен на кея
Чети с мен на кея / netinfo

Празник на книгата и четенето организира Регионална библиотека „Любен Каравелов“ днес. За втори пореден път Русе се присъединява към Националната кампания „Чети с мен“, която има за цел да поощри четенето и да акцентира на важната роля на духовността в съвременния живот.

От 10.00 ч. в ресторант „Понтона“ на кея русенци могат да дойдат и да станат част от предизвикателството  „Чети с мен!“. "Донесете любимата си книга! Нека покажем, че Русе чете, обича четенето, обича книгите, нека приобщим повече хора към тази любов! Така всички заедно ще се опитаме да поставим рекорд по масовост на четенето за страната.", призовават от библиотеката.

Събитието се организира с подкрепата на Община - Русе, Област - Русе, РУ „Ангел Кънчев“, Културен център ВН, ИК „Хермес“, Книжарница „Хермес“ - Русе, НЧ „Захари Стоянов“ - Русе, АГ „Гео Милев“ - Русе, ПГО „Недка Иван-Лазарова“, Клуб „Мечтание”, Военен клуб – Русе, ПЧУ „Леонардо да Винчи“ - Русе и др.

"Чети с мен" е инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на образованието, Асоциация "Българска книга", Съюза на народните читалища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите "Глобални библиотеки" и "Детски книги" и сайтовете "Аз чета", "Книголандия" и Love Theater.