Бъдещи юристи разговаряха с кмета
Бъдещи юристи разговаряха с кмета / Снимка: Община Русе

Студенти от специалност „Право“ в Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“ се срещнаха с кмета на Русе Пламен Стоилов. Беседата, която продължи близо два часа се проведе в зала „Свети Георги“. На срещата присъстваха още зам.-кметовете Наталия Кръстева и Страхил Карапчански.

Кметът Пламен Стоилов разказа на младите хора какво се случва по европейски проекти през последните няколко години в нашия град, колко е важно за администрацията да има добре подготвени юристи и как стажанти, които са се доказали и са проявили амбиция и желание, са имали шанс да останат на работа в Община Русе. Доказателство за интереса към работата в администрацията беше и днешната среща, след която студенти поискаха да започнат своя стаж тук.

„Един юрист може да работи всичко, защото правото се прилага навсякъде. Затова не ви препоръчвам да търсите златната среда, на пазара на труда успяват само най-добрите“, заяви кметът Пламен Стоилов и в допълнение сподели, че неговата дъщеря също е завършила „Право“ в Русенския университет. „Бъдете реалисти, здраво стъпили на земята, не се самозабравяйте, а учете“, обърна се  Стоилов към бъдещите юристи. Те от своя страна му зададоха серия от въпроси, свързани с функционирането на администрацията, благоустрояването на Русе и зоните за отдих.

Зам.-кметът Страхил Карапчански припомни, че Община Русе беше удостоена с европейския Етикет за иновации и добро управление на местно ниво и поддържа интерактивен сайт с оглед на по-голяма прозрачност и публичност. От своя страна зам.-кметът Наталия Кръстева пожела успех на бъдещите си колеги и покани всеки, който има интерес да се срещне с нея, да зададе своите въпроси или да получи съвет и насока.

 

В края на срещата кметът Пламен Стоилов призова младите хора да бъдат активни, да подават сигнали. „Така ни помагате да си свършим по-добре работата. В момента строим две спортни и две стрийт фитнес площадки, местата ни бяха посочени от млади хора. Там, където те се събират и ще ги ползват“, заяви кметът.