Борисов : По-лошо от управлението на Станишев не може да стане
Борисов : По-лошо от управлението на Станишев не може да стане / netinfo
„По-лошо от това, което се случи по време на управлението на Сергей Станишев не може да стане”. Така Бойко Борисов отговори на изказването на премиера, че идването на власт на ГЕРБ би било безотговорно. „По-време на управлението на Станишев страната ни е последна по доходи в Европейския съюз, първа по корупция, със замразени европейски пари и недоверие на гражданите в институциите.

Освен това Станишев подведе хората, като първо заяви, че финансовата криза няма да засегне България, а през последните дни говори съвсем друго”, добави Борисов. Според него икономическите проблеми вече се отразяват на страната ни, но най-тежко кризата ще се усети в началото на следващата година. Столичният кмет заяви, че ГЕРБ е готова на диалог с управляващите за набелязване на адекватни мерки срещу кризата.

Бойко Борисов е в Русе за кръгла маса по проблемите на сектор „Сигурност и обществен ред”, организирана от сдружение ГЕРБ и Фондация „Ханс Зайдел”. Въпреки поканата, нито един представител на управляващата коалиция не уважи дебата, заяви председателят на партията Цветан Цветанов. Участваха обаче депутатът от ДСБ Атанас Атанасов и евродепутатът Душана Здравкова.

ГЕРБ представи своя план за реформи в сектора, като стана ясно, че цялостната програма за управление на партията ще е готова между 10 и 15 февруари.