Борисов и Фидосова поставили парламента в конфузна ситуация заради случая Марковска, смята Волен Сидеров
Борисов и Фидосова поставили парламента в конфузна ситуация заради случая Марковска, смята Волен Сидеров / Дарик радио - Силистра
Борисов и Фидосова поставили парламент в конфузна ситуация заради случая Марковска, смята Волен Сидеров
58795
Борисов и Фидосова поставили парламент в конфузна ситуация заради случая Марковска, смята Волен Сидеров
  • Борисов и Фидосова поставили парламент в конфузна ситуация заради случая Марковска, смята Волен Сидеров

Според Волен Сидеров парламентът е изпаднал в конфузна ситуация заради бламираната от президента Росен Плевнелиев клетва на Венета Марковска като конституционен съдия от квотата на Народното събрание. Това заяви лидерът на партия „Атака" тази вечер в Силистра. Той обяви още, че е принуден да обикаля от град на град поради цензурата на медиите към неговите изяви.

Сидеров хвърли отговорността за избора на Марковска за конституционен съдия върху премиера Борисов и председателката на правната комисия Искра Фидосова. Той похвали правителството за решението да бъде изграден газопроводът „Южен поток" на територията на България. Освен това изтъкна амбициите на „Атака" да присъства в следващия парламент макар и в обединение с други националистични партии. Волен Сидеров заяви, че има данни за грубо фалшифициране на изборите догодина от държавната фирма, която обработва резултатите.

Пред репортери той се оплака от „масирана цензура на медиите към него, каквато дори при Костов не е имало". Това го принудило да обикаля страната от град на град, където представял книгата си „Основи на българизма" и вижданията неговата партия за живота в България.

Повече в звуковия файл.