Борисов и Андонов се разбраха за боклука
Борисов и Андонов се разбраха за боклука / netinfo
Кметовете на София и Силистра подписаха споразумение за депонирането на 180 000 тона от боклука на София в силистренското депо. Според документа столичните бали трябва да бъдат извозени за шест месеца, а Столичната община ще заплати по 23, 40 лева на тон отпадъци.

Извозването на столичния боклук към модерното депо в Силистра ще започне след като общинските съвети в двата града ратифицират договора, съобщи кметът на София Бойко Борисов. „От октомври месец натам, в момента обсъждаме транспортната схема. Има няколко варианта, търсим обратни товари, така че да облекчим максимално цената на транспорта”, каза столичния кмет.

Кметът на Силистра Иво Андонов изрази надежда, че правителството ще върне жеста с финансова подкрепа на общински проекти. „Имаме готови проекти за 35-40 млн лв. Това не означава, че ние искаме 40 млн., това ще го коментираме допълнително, без да намесваме в това Столична голяма община”, каза силистренският кмет. Андонов допълни, че вратата остава отворена за столичния боклук, ако след шест месеца все още има затруднения.