Благотворителен базар събира пари за децата от Комплекса
Благотворителен базар събира пари за децата от Комплекса / КСУДС

”С Коледен дух и добрина, бъди благотворец – дари топлина!” e  мотото на тазгодишната благотворителна кампания на Комплекса за социални услуги за деца и семейства- Русе. Базарът ще бъде отворен от днес до 23 декември включително, в предоставената от Община Русе къщичка в коледното село на площада, която е най-близо до елхата.

Благотворителен базар събира пари за децата от Комплекса
netinfo

Русенци и гостите на града ще могат да закупят с благотворителна цел коледни картички  и сувенири,  декорирани с квилинг и други оригинални техники. Изделията за изработени от децата, ползватели на услуги в Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Русе с помощта на техните ръководители и родители.

Приходите от продажбата на картичките и сувенирите ще послужат за организирането на коледно тържество и закупуване на подаръци на над 60 деца от Комплекса за социални услуги. Миналата година при същата инициатива  от коледни сувенири бяха събрани 700 лв. С тях освен коледен празник и подаръци за децата бяха закупени и материали за артработилниците и клубовете, в които ежедневно се включват деца в неравностойно положение от града.

Благотворителен базар събира пари за децата от Комплекса
netinfo

Благотворителната продажба ще продължи  и от 27 до 30 декември този път във фоайето на МОЛ Русе до вълшебния кът на Дядо Коледа.