Бистра и Галина подпомогна деца и студенти
Бистра и Галина подпомогна деца и студенти / dariknews, архив

2000 лв. разпредели на 57-то си заседание Управителният съвет на Хотел-фондация „Бистра и Галина”. По програмата „Талантливите деца на Русе” средства  за заплащане на такси за явяване на различни конкурси получиха пианистите от НУИ „Проф. Веселин Стоянов” с преподавател Красимира Иванова :Александър Стоянов, Димитър Георгиев, Йоана Георгиева и Димитър Върбанов.

Катрин Терзич, пианистка с преподавател Евгени Желязков беше подпомогната за нейното участие в концерт в дом Витгенщайн във Виена. В рамките на програма „Семейството на добрите хора” фондацията вече четвърта година продължава да подпомага Мерлин Мустафа от с. Семерджиево, ученичка в 12-ти клас от ПГЕЕ ”Апостол Арнаудов”, заплащайки й транспортните разходи за посещение на учебните занятия в Русе.

По тази програма бяха подпомогнати Венцислав Пенов- ученик в 11-ти клас в СОУ”Христо Ботев” и Моника Иванова- ученичка в 8-ми клас в СОУПНЕ „Фридрих Шилер” със средства за закупуване на учебници и учебни пособия. На Веселин Кехайов- студент първи курс в НМА”Панчо Владигеров” специалност „Поп и джаз китара” беше заплатена семестриалната такса.

По програма „Партньорство”, средства за закупуване на награди- плакети и пластики за Пети национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, получи ОБДЦКИ -  Русе.