Балотажът почна
Балотажът почна / netinfo
Изборният ден в Русе започна нормално. В 6 часа тази сутрин бяха отворени всички 206 избирателни секции. 39 младежи са навършили пълнолетие през изминалата седмица и ще имат право на глас за пръв път, така общо избирателите в Русенска община стават 159 506 души. За хората с физически увреждания е осигурен специализиран транспорт, 5 души се възползваха от него миналата седмица.

Не са разкрити избирателни секции в АГ-комплекса и в полицейския арест, тъй като пребиваващите там са под 30 души. Поради същата причина няма да могат да гласуват и служителите на Параходство „Българско речно плаване” които са на път.

За доверието на русенци ще се борят двамата кандидати, събрали най-много гласове на първия тур на изборите. Това са Божидар Йотов, явил се на вота като независим кандидат, подкрепен от БСП и издигнатият от ГЕРБ бивш шеф на ГДБОП Ваньо Танов. 440 полицаи са ангажирани с осигуряването на обществения ред в деня на вота. Освен в Русе балотаж днес се провежда и в общините Борово, Иваново, Ценово и Две могили и Бяла.