Баби, майки и внучета рисуват и готвят заедно в Деня на Дунав
Баби, майки и внучета рисуват и готвят заедно в Деня на Дунав / netinfo
Деца и младежи от Русе, техните родители, баби и дядовци, както и гостите на града ще могат да участват днес в конкурсите «Рисувай Дунава» и «Дунавски гозби». Състезанията са част от Дните на реката, провеждани тази година под мотото «Силата на Дунав е в нашите традиции”.

Картините на младите художници ще бъдат включени в най-дългата изложба от дунавски рисунки. Преди две седмици в най-западната точка на Дунав в България – в град Брегово, започна подготвянето на изложбата. До момента са събрани над 500 рисунки, като се очаква общият им брой в края на тура в Силистренско да достигне 1000.

Ще бъдат отличени и смелите кулинари, които се престрашат да донесат и впечатлят гостите на празника със специалитет (нещо традиционно дунавско или може и само впечатляващо вкусно), съобщават организаторите.

Турът по Дунав се реализира от Фондация „ЕкоОбщност” и Кока-Кола – България. След Русе празненствата продължават към Тутракан и Силистра, като по пътя ще бъдат посетени още 20 населени места. Краят на събитията, посветени на реката е на 1 септември в с. Кайнарджа, Силистренско.