Баба капарира климатик при телефонни измамници
Баба капарира климатик при телефонни измамници / netinfo

71-годишна баба отново се върза на телефонните измамници. Тя изгоря с 600 лв., които дала за да „капарира” климатик. В летните жеги, телефонните апаши стават все по-изобретателни, след като онзи ден измъкнаха 6 000 лв. от друга старица представяйки се за лекари.

При този случай, на домашния телефон на бабата се обадил мъж, когото тя оприличила на свой племенник. Същият я баламосал, че отива към “Дунав мост” за да си закупи климатик и понеже имало вероятност да се забави, помолил да се обади на телефон, на който да го запази. След като се обадила и се свързала с друг мъж, той поискал първоначално сумата от 1 200 лева за капаро, но пострадалата заявила, че разполага само със 600 лева, които впоследствие предала пред дома си на куриер - мъж на видима възраст около 35 години, мургаво лице, висок около 180 см., коса черна сресана назад, гладко избръснат, облечен с черна риза с дълъг ръкав и черен панталон.

След като се свързала с близките си жената разбрала, че е била обект на измама. По случая е образувано досъдебно производство.