Аварийни групи помогнаха на три закъсали ТИР-а
Аварийни групи помогнаха на три закъсали ТИР-а / netinfo

Гражданска защита оказа съдействие на три закъсали ТИР-а вчера. Около 17 часа е изпратена аварийно-спасителната група с 4-ма служители, автомобил и МТЛБ, за да помогнат на закъсал ТИР на изхода от Русе, по пътя за Бяла. Още една подобна операция се е наложила малко по-късно снощи, след сигнал от Център 112 в 20.46 часа. Аварийната група на МВР се е отзовала на входа за бензиностанция “Петрол”, където също е закъсал товарен автомобил. На връщане от втория случай, екипът е отишъл да окаже съдействие и на ТИР, който пък имал проблеми в района на хижа “Приста”.

Тази сутрин струпването на товарни автомобили (поради липса на поставени вериги или по други причини) по направлението на главния път Русе – София, в района на хижа Приста и в района на Бяла е намаляло, след като са освободени натоварените пътни участъци.

Дежурните полицейски наряди и днес продължават засиленото си присъствие по главните пътища в областта. В зависимост от обстановката, метеорологичните условия или конкретни ситуации, може да се наложи промяна в организацията на движението. Водачите на МПС трябва да бъдат съобразителни, внимателни и да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните екипи.