Арестуваха група, карала жени да проституират
Арестуваха група, карала жени да проституират / netinfo
Русенската полиция разби организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, и склоняване на жени към проституция. Операцията е проведена съвместно с Окръжна прокуратура – Русе. Арестувани са 10 мъже на възраст от 19 до 36 години.

В хотел в центъра на Русе, използван от групата, са открити 12 жени на възраст от 18 до 23 години, които са били принуждавани да проституират Според разследващите голяма част от тях са държани в зависимост от бандата, чрез употреба на дрога.

Лидер на групата е 36-годишният русенец П.Б. Всички арестувани са русенци, като повечето от тях са осъждани или са с дълги криминални досиета.

По време на разследването са направени повече от 30 обиска, открити са наркотици, оръжие, различни суми пари, над 50 SIM-карти и мобилни телефони. Полицията е проверила и търговски обекти, в които групата се е опитвала да развие легален бизнес, вероятно чрез инвестиране на мръсните пари.

На арестуваните е повдигнато обвинение по чл. 321 от наказателния кодекс – за създаване и участие в организирана престъпна група. На всички задържани е наложена мярка за неотклонение – задържане за 72 часа.