/ netinfo
Многофункционалната спортна зала в Русе вече има ново име. Съоръжението, което досега носеше името Арена Русе, вече ще се казва Арена Монбат Русе, след като икономическата група подписа договор за генерално спонсорство. Ребрандирана под новото си име, залата в крайдунавския град ще приеме част от мачовете на предстоящото Световно първенство по волейбол през септември тази година.

До края на годината предстоят и други събития като концерт на Васко Василев, гимнастическия фестивал Дунавска перла, състезание по спортни танци през ноември. Залата се утвърди като притегателен център за културни и спортни изяви не само за региона на Североизточна България, но и за гости от отстоящия на по-малко от 60 км Букурещ, където e построен завода на дъщерното дружество Мonbat Recycling SRL.

На провелата се днес пресконференция в русенската зала Петър Бозаджиев, член на Съвета на директорите на Монбат АД и изпълнителен директор на икономическата група, обяви партньорството пред медиите и сподели повече за развитието на залата, за спорта и културата в града, а също и как бизнесът може да изразява разбирането за своята отговорност към обществото.

Превозните средства от обществения транспорт ще спират на спирката пред зала Арена Русе

„Успешните компании са отговорни не само към акционерите си, но и към обществото като цяло“, каза Петър Бозаджиев. „Щастлив съм, че Монбат може да изрази социалната си отговорност в толкова важни за цялото общество области като спорта и културата. С дългогодишната си подкрепа на културни изяви и спортни състезания като професионалния тенис, културни инициативи из цялата страна, а сега и със спонсорството на залата, в която ще посрещнем световното по волейбол, имаме възможност реално да допринесем за подобряване на социалната среда.“

„Залата бе изградена в отговор на обществения интерес за такова съоръжения, заявен преди повече от 30 години и е продължение на архитектурните и строителни традиции на Русе от началото на ХХ век. Тя ще допринесе за повишаване качеството на живот в града, което е от огромно значение за задържане на младите хора, на които Русе ще разчита за своето бъдеще“, каза Чавдар Данев, представител на мажоритарния собственик на залата.

„Благодарни сме на бизнеса за това партньорство и подкрепата за социалния живот на град Русе.

Щастливи сме, че до момента в залата бяха реализирани доста мероприятия. Пожелавам на всички граждани и гости на града в Арена Монбат Русе да се случват все повече и по-качествени събития.“, допълни и Димитър Наков, заместник-кмет на Русе.
 
Арена Монбат-Русе е разположена на площ от 6000 кв.м и разполага с представителна зала с 5100 седящи места и с 2 тренировъчни зали, които се използват от местни клубове по тенис на корт, волейбол и други. За 3 години в залата са проведени повече от 50 спортни и развлекателни събития, посетени от общо над 80 хиляди души.