Анкетьори тръгват по домовете да проучват бедността
Анкетьори тръгват по домовете да проучват бедността / netinfo

Анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот” ще се проведе от средата на март до месец май в цялата страна. То ще се реализира от Териториалните статистически бюра и е във връзка с участие на България в изследване на Европейския съюз и Евростат за изучаване на бедността и социалната изолация. Анкетьори от русенското бюро ще посетят определени, избрани на случаен принцип домакинства в областта.

Освен областния център ще бъдат посетени и анкетирани домакинства и лица от следните населени места: Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Сливо поле, Полско Косово, Смирненски, Чилнов, Баниска, Божичен, Щръклево, Сваленик, Николово, Червена вода, Ряхово,  Караманово, Малко Враново и Широково. На анкетиране подлежат лицата на 16 и повече навършени години от общо 298 обикновени домакинства на територията на горепосочените населени места.

Анкетьорите, които посещават домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Същите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро - Север, отдел „Статистически изследвания - Русе”. Получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и се използват изключително за статистически цели. Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Русе може да се получи на следните служебни телефони в ТСБ - Север : 082/811412 и 082/811417.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване може да се намери в сайта на НСИ в рубриката Статистически данни, подрубрика „Социално включване и условия на живот”.