Алфатарци блокираха пътя Силистра - Шумен
Алфатарци блокираха пътя Силистра - Шумен / Интернет

Жители на добруджанския град Алфатар излязоха на протест заради лошото състояние на основната улица в града, която е отсечка от първокласния път Силистра - Шумен.

Около 50 души са блокирали движението, полиция охранява протестиращите, съобщи кметицата на Алфатар Радка Желева. Организатор на „живата верига" е инициативен комитет, подкрепен от подписите на над 200 жители. Те се оплакват, че преминаващите тирове са напукали намиращите се покрай пътя около130 къщи.

Веднъж вече алфатарци протестираха преди два месеца с искане областното пътно управление да асфалтира 3-километровия участък и да бъде въведено ограничение на скоростта в района.

Пътят е включен в Лот „Силистра - Лесово", но по неизвестни причини проектът още не е стартирал, поясни директорът на пътното управление в Силистра Иван Иванов. Той е наясно със състоянието на участъка, сигнализирал е многократно в Агенция „Пътища". Засега оттам са отпуснати само около 200 хил.лв., с които са направени кърпежи по пътищата в Дуловско и Тутраканско. Очакват се да бъдат одобрени искания за окосяване на тревите и храстите и за опресняване на пътната маркировка, допълни Иван Иванов.