Актрисата Мариана Крумова с висока оценка за играта си
Актрисата Мариана Крумова с висока оценка за играта си / снимка: http://ns.neochim.bg/index.php?page=News&category=1&id=112

През 2006 г. Драматичен театър”Апостол Карамитев”- Димитровград  учреди  специална награда „Любимец – 13” на димитровградската публика за най – добър актьор от професионалните състави, гостуващи в града. Наградата се определя от зрителите чрез анкетни  карти, които се дават на всеки гостуващ спектакъл.

В края на годината всички анкетни карти се обработват и актьорът, който е получил най-висока средно аритметична оценка от публиката, става новият носител на годишната награда. Тя се връчва в навечерието на Международния ден на театъра. Досега носители  са били известните артисти Валентин Танев, Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев, Асен Блатечки.

Тази  година актрисата от Русенския театър МАРИАНА КРУМОВА е една от номинираните за тази награда. Това е за ролята й на Султана от „Железният светилник” от Д.Талев на сцената на театъра в гр.Казанлък.

Интересното е че, русенската актриса се намира на 3 място в класацията на 22-мата номинирани, с оценка 5.94 т. и то наравно с друг известен актьор -  Мариус Куркински. Наградата е присъдена на актьора Калин Врачански за ролята му в „Тримата мускетари” на театър”София”. Номинацията на Мариана Кримова е една много добра оценка за играта на актрисата.