Акция 2 за дунавските острови:Батин и Люляк
Акция 2 за дунавските острови:Батин и Люляк / netinfo

Туристическо дружество „Приста“ организира втория доброволчески лагер за почистване на дунавските острови. Той ще се проведе от 15 до 19 юли и ще включва воден поход с каяци, почистване на остров Батин и остров Люляка от отпадъци, беседи за флората и фауната на островите и наблюдение на птици.

 

ПРОГРАМА НА ЛАГЕРА
15.07 (сряда) – тръгване от Русе в късния следобед; пристигане на участниците в с. Беляново - вечерта; нощувка на палатки в селото (на брега на р. Янтра)
16.07 (четвъртък) – воден поход по р. Янтра и р. Дунав, достигане до носа на остров Батин и чистене там; спане – на брега срещу средата на острова (идеално място за палаткуване - беседки и чешма)
17.07 (петък) – по-опитните гребци се връщат срещу течението до носа, ако има останали отпадъци; останалите – чистят на опашката на остров Батин
18.07 (събота) – продължаваме да чистим на опашката на остров Батин, след което се спускаме с каяците към остров Люляка; чистим на носа на Люляка и спим на брега срещу опашката (на пясъчния плаж, където беше лагерът по време на първата акция)
19.07 (неделя) – ден за довършителни дейности, извозване на отпадъци, почистване на екипировка, събиране на палатки и отпътуване.
Допълнително ще уточним кои дни ще бъдат беседите и наблюдението на птици.

Повече за транспорта, храната, нужните умения и екипировка може да разберете на https://www.facebook.com/events/1005076102844601/, където става и записването за участие.