Агенцията за приватизация е мамила гражданите постанови ВКС
Агенцията за приватизация е мамила гражданите постанови ВКС / netinfo
Върховният касационен съд отхвърли окончателно, искането на Агенцията за приватизация срещу обезщетяването на гражданите с откраднати инвестиционни бонове. „Решението на съда потвърждава основателността на използваните от първоинстанционния съд аргументи в полза на получените от гражданите обезщетения по делата, спечелени от тях”, коментира секретарят на съществувалата до края на 2006 г. Асоциация на пострадалите в масовата приватизация доц. Веселин Григоров.

Делата срещу АП, над 500 на брой, текат повече от три години, като над 90% от тях са заведени в русенските съдилища. В началото на тази есен изтича давностния срок, в който е възможно търсенето на отговорност от АП за незаконосъобразните действия и бездействия на нейни служители през септември 2003 г., когато, със съдействието на същите служители, са били ощетени над 200 хиляди български граждани.

„За съжаление и сегашното ръководство на АП продължава, чрез недобросъвестното ползване на възможностите за съдебно протакане, да не признава, установения повече от хиляда пъти и от десетки съдебни състави факт на масов грабеж на държавна собственост, която е “приватизирана” в есента на 2003 година чрез откраднатите бонове на гражданите”, каза още Веселин Григоров.