АГ-комплексът рекордьор
АГ-комплексът рекордьор / netinfo
Няма починала майка в русенския акушеро-гинекологичен комплекс през последните 5 години. Детската смъртност в здравното заведение е сред най-ниската в страната - 8,47 на 1000. Основната причина за това са мъртвораждаемостта и недоносените бебета. Това съобщи началникът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев.

10 са били мъртвородените бебета през изминалата година, починали са и 4 недоносени. Няма починали по време на раждане, ранно неонатално до седмия ден и доносени бебета. 30 % от жените, които са предпочели да родят в АГ-комплекса, не са жители на общината, което говори добре за имиджа на заведението, допълни Хубчев.

Днес комплексът бе посетен от кмета Божидар Йотов по случай Деня на акушерите и гинеколозите - Бабинден. Градоначалникът почерпи с пита и различни други дарове екипа на болничното заведение. Единственото, което не ни достига, е обстановката, затова се надяваме догодина да се преместим в един нов комплекс, каза в заключение д-р Хубчев.

Първата копка на новата сграда, предназначена за нов Акушеро - гинекологичен комплекс в Русе бе направена на 17 ноември 2006 година. Проекта се изпълнява от строителната фирма „Домостроене”, като предвижда преустройството на блок "Д" на стария корпус, което бе свързано и с ново строителство в южна посока и надграждане на топлите връзки на още два етажа.