7 награди на фестивала на туристическите забавления
7 награди на фестивала на туристическите забавления / netinfo
7 награди раздадоха на фестивала на туристическите забавления и анимации. Той беше част от програмата на четвъртото издание на туристическото изложение Уикенд Туризъм. То се проведе под патронажа на кмета Божидар Йотов със съдействието на Държавната агенция по туризъм.

Наградата за артистичност получиха Пирговските баби от местното читалище. С награда за жанрово многообразие беше отличен Ансамбъл за изворен фолклор Капанка, Народно читалище Съгласие, с. Осенец. Група за турски изворен фолклор, Народно читалище Светлина, с. Мортагоново получи награда за ярко сценично присъствие. Първа награда в категорията за индивидуален изпълнител беше връчена на Елена Димитрова, Народно читалище Съгласие, с. Осенец, а първа награда в категорията за колективни изпълнения на група за изворен фолклор, Народно читалище Напредък, с. Юпер. Специалната награда на Държавната Агенция по туризъм отиде при Янко Гъделев – индивидуален изпълнител, Община Пловдив, а голямата награда на Община Русе при Ансамбъла за изворен фолклор Капанска китка, Народно читалище Просвета, с. Гецово.

Наградите бяха връчени на церемония в Театрален комплекс Доходно здание от организаторите на Фестивала. Всички останали участници получават Грамота за участие в Първия Фестивал на туристическите забавления и анимации