57-годишна разиграва полицията с инсцениран грабеж
57-годишна разиграва полицията с инсцениран грабеж / Дарикнюз, архив

Криминалисти от полицейското управление в гр. Дулово уличиха 57-годишна жена от село Правда в инсцениран грабеж.

"Потърпевшата", която сигнализирала за грабежа на 1 октомври около 21.00 часа, разказала, че била нападната в дома й от неизвестно лице с маска на главата, а друг маскиран охранявал пред вратата. По думите й, нападателят опрял нож в гърлото й и я заплашил, след което тя му дала 2100 лв., два златни пръстена и чифт златни обици.

Незабавно били предприети оперативно-издирвателни и процесуални действия за разкриване на престъплението. На местопроизшествието бил извършен оглед, а за установяване на евентуалните извършители били сформирани 4 полицейски екипа. Последователно били проверени и впоследствие потвърдени алибитата на няколко заподозрени лица, отговарящи на описанието. След множество разпити и анализ на събраната информация криминалистите се натъкнали на противоречиви показания от страна на жената. Обратни проверки и съпоставяне на фактите ги насочили към хипотезата, че грабежът е инсцениран.

Днес жената направила пълни самопризнания пред разследващите, а по-късно потвърдила пред дежурен съдия. Заблуждавайки полицията, тя смятала да оправдае липсата на парите и ценностите, които използвала за други цели.

За подобни случаи Наказателният кодекс предвижда до две години лишаване от свобода, уточниха от ОД на МВР-Силистра.