55 учители и родители участваха в курс по дислексия
55 учители и родители участваха в курс по дислексия / dariknews.bg, архив

Приключи пилотният дистанционен обучителен курс „Дислексия, мултилингвизъм и чуждоезиково обучение” в рамките на проект DYSLANG. През януари 2011 г. Асоциацията стартира работата си по проекта  съвместно с  партньори от Великобритания, Швейцария, Италия, Турция и Чехия.

В рамките на проекта бе разработен дистанционен обучителен курс (E-learning) в десет модула, насочен към учители, специалисти и родители за подпомагане работата им в посока чуждоезиковото обучение на деца билингви и деца с дислексия. Сред участниците в курса имаше учители по чужд език, учители в различни образователни степени, ресурсни учители, родители на деца с дислексия, специалисти, студенти – бъдещи учители.

Успешно приключилите 55 участници получиха Сертификат  и Сборник „Добри практики“, в който са включени заключителните писмените  разработки, представени от участници в курса. Дистанционният курс  е първият по рода си в България, който обединява темите за билингвизма, дислексия и обучението по чужд език.

Поради важността на застъпената тема дистанционният обучителен курс предизвика широк интерес и получи подкрепата и одобрението на Министерството на образованието. От 2014 г. дистанционният курс „Дислексия, мултилингвизъм и чуждоезиково обучение” ще бъде част от обучителната програма, предлагана от Асоциация Дислексия – България.