5 часа гасят таван в центъра
5 часа гасят таван в центъра / Дарик Русе
Пожарът, който избухна в сграда на ул. „Константин Иречек” тази сутрин, вече е потушен. В момента пожарникарите разчистват тлеещите останки в сградата на бившия магазин Office 1. Улицата е затворена за движение. На мястото на инцидента все още има 5 коли на пожарната.

Огнеборците отводняват намиращата се в съседство механа, която беше наводнена при спасителната акция. Жилищния блок до подпалилата се сграда не е засегнат от пожара, съобщи за Дарик началникът на пожарната Димитър Павлов. Пострадали хора няма. Изгорял напълно е таванът, долния етаж, където преди се помещаваше мебелен магазин, не е засегнат.

Все още не са ясни причините за инцидента. Възможно е той да е тръгнал от късо съединение в ел. инсталацията, която е много стара или е вследствие на извършващите се там ремонтни дейности.

Пожарът избухна в 8 часа тази сутрин. Над 4 часа и половина продължи борбата на пожарникарите с огнената стихия. За гасенето му бяха мобилизира всички свободни екипи противопожарната службата.

Сигналът за него е бил подаден от работниците, които са извършвали ремонт в сградата. Първоначално те се опитали да загасят пламъците с пожарогасители, но не са успели, след което са сигнализирали пожарната. Всички хора от съседния блок бяха евакуирани.