4 спектакъла днес в рамките на ученическия фестивал
4 спектакъла днес в рамките на ученическия фестивал / netinfo

Националният ученически театрален фестивал „Климент Михайлов” започна вчера в Русе. В продължение на една седмица млади таланти от цялата страна ще покажат своите дарби и артистични умения. Форумът има състезателен характер, а жури от професионалисти (театрали и педагози) ще определи носителите на наградите и ще връчи призовете на тържествена церемония в неделя, 14.06.2009 г. от 20.30 ч. в Доходното здание.

Днес в рамките на фестивала ще има 4 представления. От 11 часа в камерната зала започва „Приказка от грешки” по Четири класически приказки. Ще я представи Театрална студия към ОУ „Л.Каравелов”- Русе. В 13 часа в зала „Русе” е представлението на Детски театрален състав „Слънчо” при ОУ „Васил Левски”, гр. Белене – „Големият род” от Маргарит Минков.

Група „Арлекин” при ОУ „Христо Ботев” в Алфатар ще играе от 15 часа в Камерната зала „Скокливата принцеса” от Ладислав Дворски. В 18 часа също в Камерната зала е началото на „Приказка за кокошката, която снесе шарен бонбон”, от Маргарит Минков. Интерпретацията е на Детска театрална студия при читалището в Две Могили.