317 моторни резачки-менте бяха унищожени
317 моторни резачки-менте бяха унищожени / Митница Русе

Всичките заловени от Митница Русе 317 моторни резачки  EL-SА, китайско производство, имитация на известната немска марка “STIHL”, бяха натрошени с преси и стопени в цеховете на завод “Лисилмаш” в град Силистра. Операцията по пълното унищожаване на ментетата беше извършена в присъствието на представител на маркопритежателя  за България “Андреас Щтил” и митнически служители в понеделник.

Близо месец уредите бяха разглобявани от работници на завода в митнически склад и в първия ден на тази седмица всички части бяха транспортирани до цеховете, където беше извършено унищожаването им. Моторите първо са натрошени с преси, а трионите нарязани, след което всички метални части и пластмасовите детайли са предадени в специализирани пещи за разделно стопяване.

Ментета “STIHL” са задържани при проверка на автомобили с румънска регистрация на ГКПП-Дунав мост и ГКПП – Силистра през 2008 година и са съхранявани в митнически складове до произнасяне на съда на последна инстанция. Всички разходи по унищожаването са поети от Маркопритежателя за България.