3000 фирми рискуват да изгубят регистрацията си
3000 фирми рискуват да изгубят регистрацията си / netinfo

Почти 3000 фирми от региона рискуват да изгубят регистрацията си по Закона за ДДС, ако до 31 март не декларират в Офиса на НАП - Русе  актуален електронен адрес за кореспонденция. Досега това са направили 1811 дружества от общо регистрираните в областта 5700. Според промените в Закона за ДДС, които влязоха в сила от 1 януари, неговото обявяване в приходната администрация  е част от изискванията за регистрация по закона.

При промяна на обявен вече електронен адрес, това трябва да се заявява пред Агенцията по вписванията или пред НАП в седемдневен срок. За целта е необходимо в оставащите 10-тина дни  закъснелите управителите на фирми или техни пълномощници да подадат уведомление със свободен текст, в който да са отбелязани и името на дружеството и неговия Булстат,  в офиса на ул. „Църковна независимост”-16  на ет. 5  в стая 7 и 8 или да го изпратят по пощата.

На тези дружества, които не посочат електронен адрес за кореспонденция с НАП, може да им бъде отказана регистрация или да бъдат дерегистрирани по ЗДДС.