20 килограма злато са откраднати от златарския магазин срещу съда
20 килограма злато са откраднати от златарския магазин срещу съда / netinfo

Около 20 килограма злато са откраднати от златарския магазин срещу Съдебната палата в Русе, съобщават от полицията. Според първоначалната информация от приключилия оглед в ателието е проникнато след като са направени отвори в стените на съседните обекти-заведението за хранене „Биг Боб“ и кафе-клуб „Интим“.

Трите обекта са били под охрана със сигнално-охранителна техника, единият на полицейски СОД, а другите на частна охранителна фирма. Върху техниката е имало външно въздействие, съобщават от полицията. Касата в златарското ателие е била срязана с техническо средство, в областта под заключващото устройство. Отнети са накити, които са били вътре.

Според първоначалната информация в касата са се съхранявали близо 20 кг злато като част от бижутата са намерени разпилени. Предстои да се изясни точният вид и тегло на откраднатото.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разследването продължава. Иззети са множество веществени доказателства, предстои назначаването на експертизи.

Това е третият обир на златарски магазин за един месец в Русе.