15 млн. евро инвестира австрийска компания в мол до Дунав мост
15 млн. евро инвестира австрийска компания в мол до Дунав мост / netinfo
15 млн. евро инвестира в Русе австрийска компания, стана ясно след срещата на областния управител Мария Димова с посланика на Австрия д-р Клаус Фабиян. Мултифункционален търговски комплекс ще бъде изграден на входа на “Дунав мост”. Областният управител подари на дипломата пластика на емблематичния за града Паметник на Свободата. Мария Димова представи икономиката, административното деление и културно- историческите забележителности на Русенска област.

В рамките на Работната общност “Дунавски страни” Русе работи добре с австрийската провинция Долна Австрия. Областният управител Мария Димова и министър-председателят на провинцията Ервин Прьол вече са имали възможност да обсъдят бъдещи съвместни инициативи по време на Общото събрание на Асамблеята на европейските региони.

Прилагането на австрийския опит в туризма ще бъде сред аспектите на двустранното партньорство. Ще се търсят начини и за продължаване на добрите контакти в сферата на транспорта. В момента се проучват възможностите за откриване на офис на агенцията за транспорт и логистика “ТИНА” в Русе.