/ БТА
Граждани и общественици в Разград отдадоха почит пред паметта на Христо Ботев и на героите, дали живота си за свободата на България. 

Пред паметника на поета-революционер в градския парк бяха припомнени житейският, революционният и творческият път на великия българин. 

С песни и част от безсмъртните стихове на поета, възпитаници на Средното училище „Христо Ботев“ засвидетелстваха своята почит към поета-революционер – патрон на училището, в което учат. Пред паметника отекнаха и заветните му думи "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира...".

Ръководствата на общината и областната администрация, представители на институции, граждани поднесоха венци и цветя в знак на признателност и сведоха глави пред патриота и поета, слял в едно подвиг и песен. Венец на признателност пред паметника на поета-революционер положи и техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов.

Точно в 12.00 ч. разградчани спряха и изчакаха на място под звуците на сирените в знак на почит и преклонение към паметта на Ботев и на загиналите.
БТА