/ Thinkstockphotos
НЧ“Напредък 1896“ - село Голям извор, община Самуил е второто читалище в област Разград, което организира информационно културно събитие, посветено на десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Събитието се провежда в рамките на Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г. и се организира със съдействието на Областна администрация-Разград. Насрочено е за 18:00 часа, на 25 ноември, събота.
По време на събитието Светлин Симеонов - главен експерт в Областна администрация-Разград – ще представи две мултимедийни презентации за европредседателството и годишнината от членството на България в ЕС. Областна администрация предоставя и таблата от изложбата „Европа в Лудогорието.
Поглед отвисоко“, която включва снимки с дрон на 23 обекта от областта, изградени или ремонтирани по европейски проекти. Експозицията предизвика голям интерес сред жителите на Исперих, Кубрат и Лозница, където Областна администрация организира публични информационни събития „Европа в Лудогорието“, които също бяха част от Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г.
Първото читалищно събитие бе на 10 ноември в Гецово, предстоят още две - на 27 ноември от 14:00 часа в НЧ“Образование 1894“ - село Езерче и на 29 ноември ,в 16:30 часа в НЧ “Просвета 1919“- село Брестовене.