пожар магистрала пожарна
пожар магистрала пожарна / Деян Герговски
Шест пожара са гасили вчера огнеборците от Разградско – съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. Два от инцидентите са нанесли материални щети.
В 15,35 ч. на 3 юли е получено съобщение за пожар н къща на ул. „Кратово“4 в Разград. Огънят унищожил 2 броя дограма, опушил 22 кв.м. стени.
Вечерта в 21,41 ч. в Кубрат пък пламнало помещение за сушене на билки, намиращо се на ул. „Добруджа“56. В огъня изгорели 1000 кг. сух липов цвят.
Почти по същото време – в 21,32 ч. - в село Карамихал също е подаден сигнал за пожар. Подпалила се ел. инсталация на ел. бойлер в къща на ул. „Ивайло“1. Материални щети при този инцидент не са нанесени.
Без поражения се разминали и още три пожара. В 18,30 ч. горели отпадъци в землището на Завет, в 18,52 ч. – сухи треви край Юпер, а в 19,03 ч. – сухи треви край Яким Груево.
Служителите в РДПЗН са реагирали на още един сигнал - оказали са техническа помощ при отстраняване на паднало дърво в землището на Разград в 19,40 ч. вчера.