/ iStock/Getty Images
Близо 1 800 литра алкохол без акцизен бандерол
Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда от тази сутрин на територията на РУ-Кубрат – в град Кубрат и селата Савин и Каменово. Това съобщиха от ОДМВР - Разград.

МВР

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград се извършват проверки с цел противодействие на престъпления и пресичане на нарушения на обществения ред. Издирват се лица и МПС, обявени за общодържавно издирване, лица с две и повече криминални прояви.

След спецакция: Разкрити престъпления и петима с повдигнати обвинения

Близо 1 800 литра безакцизен алкохол са открити и иззети при специализирана полицейска операция, която се проведе в Кубрат и селата Савин и Каменово.

МВР

При извършена проверка в частен имот в Кубрат, собственост на 47-годишен мъж, са намерени 1 100 л алкохол. В животновъдна ферма извън регулация в землището на Кубрат, чийто ползвател е същият мъж, са открити още 50 л алкохол без акцизен бандерол и документи. Мъжът притежавал имот и в село Каменово, където са намерени други 140 л алкохол.

На адрес в село Савин е установено, че 54-годишен мъж съхранява 500 л безакцизен алкохол. Полицейските служители са иззели два броя капаци и две медни лули от казан за изваряване на ракия.

МВР

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 142 лица и 125 моторни превозни средства. Образувани са четири досъдебни и едно бързо производство.