Добрин Добрев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от Местната коалиция "БСП за България"(БСП - ВМРО) и други партии и организации, спечели втория тур на изборите за кмет на община Разград. Това сочат данните от обработени 100 % протоколи, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия в Разград Юмгюл Ахмедова.

Добрев е получил доверието на 8009 жители на общината или на 54 % от избирателите.

За опонента му Мирослав Грънчаров, издигнат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, са гласували 6374 души или 42,98 % от гласоподавателите.

България избра: ЦИК публикува междинни резултати от местните избори

Възможността "Не подкрепям никого" са избрали 448 избиратели или 3,02 на сто.

Балотажът в Разград приключи при 35,07 % избирателна активност. Правото си на глас упражниха 15 090 избиратели.

Благодаря на всички жители на община Разград, които излязоха и гласуваха. Благодаря на тези, които ми повярваха и направиха правилния избор, каза пред представители на медиите Добрин Добрев, който е победител в балотажа за кметския пост на Разград.

Той изказа благодарности и на целия си екип, на всички граждани, организации, политически партии и хора, застанали зад гърба му в тази, по думите му, сериозна и много тежка предизборна надпревара. 

На въпрос как ще работи с новия Общински съвет, в който има представители на седем политически сили, Добрин Добрев заяви, че ще бъде както и през предходния мандат. „Ще търсим подкрепа за всички важни за Разград решения. Убеден съм, че позитивната кампания, която водихме ни дава заявка, че ще можем да водим и позитивни разговори в Общинския съвет“, посочи Добрев.

Той добави, че ще търсят подкрепата на всички представители на политически формации, които влязоха в Общински съвет които влязоха в Общинския съвет. „Смятам, че ще имаме необходимото мнозинство, за да може да вземаме  важни решения и Разград да върви напред“, допълни Добрин Добрев.
Садет Кърова, БТА