Сигнали за оказване помощ на пострадали граждани и паднали дървета са получени в пожарната след поройния дъжд в Разград снощи.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Пътят Разград-Самуил бе залят и затлачен от изсипалия се проливен дъжд и затворен за движение. От придошлата вода в ниската част на пътя преди разклона за с. Желязковец бяха закъсали леки автомобили.

Заради поройния дъжд: Затвориха пътя Разград – Самуил

Екип на пожарната оказа помощ на пострадалите, като евакуира и транспортира четирима души. Полицейските екипи изчакваха техника на "Пътно управление", с която да бъдат отстранени наносите на платното.

"Тъй като тракторите, изпратени от Община Самуил, се оказаха малки за целта, в късните часове се наложи използването на грейдер, който да направи пътя проходим", заяви Георгиева.

Директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Емилиян Станев посочи, че огнеборците са реагирали навреме и са отстранили паднали дървета по уличните платна в Разград, Исперих, в кубратското село Задруга, преди жп прелеза в посока Ясеновец, край Ушинци.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Садет Кърова, БТА