С водосвет откриха най-новия сектор на „Лудогорец Арена”

С водосвет откриха най-новия сектор на „Лудогорец Арена”
С водосвет откриха най-новия сектор на „Лудогорец Арена”
С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, бе открит най-новият сектор на „Лудогорец Арена”. Това стана непосредствено преди първия мач от тазгодишното участие на седемкратния български шампион в турнира Шампионска лига с „Крусейдърс”-Северна  Ирландия.
След водосвета лентата на новата трибуна бе прерязана от: благодателите на „Лудогорец” Кирил и Георги Домусчиеви, Областния управител Гюнай Хюсмен и заместник-кмета на Разград Галина Георгиева.
Новата трибуна е за феновете на гостуващите отбори, местата в нея са 2208. Осигурен е максимален комфорт за запалянковците - има кетъринг, лекарски кабинет, санитарни помещения.
С новата трибуна капацитетът на целия стадион става 11 000 зрители, а единственият неремонтиран сектор е сектор „А”, за който се подготвя проект.
„Лудогорец Арена“ е най-модерният стадион в България и отговаря на критериите на УЕФА да се провеждат мачове от груповата фаза на евротурнирите, но и от осминафинали и четвъртфинали. Стадион „Васил Левски“ получава такъв лиценз по милост, той не е 4 звезди, а три, но понеже нямаше друг стадион, който да отговаря на изискванията, УЕФА му даваше лиценз“, обяви единият от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев.
„Надявам се да ви хареса, както и на феновете на другите отбори, надявам се да го пазят, че то е направено за тях. Няма такива условия на друг стадион от друг отбор за гостуващите фенове. Всичко необходимо е изградено в този сектор“, коментира Домусчиев.
„Надявам се, че досега обръщахте внимание на сектора за гости, че е клетка, така го наричахте, вече се надявам да обърнете внимание и на други отбори как посрещат феновете на гостите, а и самите представителни отбори, какви са им съблекалните, и то говоря за отбори, които имат претенции. Проектираме и сектор А, има нови изисквания на УЕФА от 2020, искаме да отговаряме и на тях“, завърши Домусчиев. 

С водосвет откриха най-новия сектор на Лудогорец Арена

С водосвет откриха най-новия сектор на Лудогорец Арена