Редуцират курсовете на междуселищните автобусни линии
Редуцират курсовете на междуселищните автобусни линии / netinfo

На заседание на Общинската транспортна комисия в близките дни ще бъдат преразгледани разписанията на междуселищните автобусни линии в Разград – съобщи кметът д-р Валентин Василев. Повод за това е прекратяване на изпълнението на основни линии от страна на „Автобустранс“. Днес д-р Василев съобщи, че шефът на транспортната фирма Боян Минчев изпратил заявление, че ще прекрати обслужването на линиите. На спешна среща с останалите превозвачи местната управа предложила да поемат изпълнението на овакантените позиции. Само по три от линиите обаче били сключени договори, след съгласие от Областна администрация-Разград – до Бургас, до Мортагоново и градска линия №6. За останалите нямало желаещи.

На заседанието на транспортната комисия ще се преразгледат разписанията на междуселищните линии с предложение за редуциране на броя на курсовете – обясни д-р Василев. Той допълни, че решението на комисията ще бъде внесено по извънредния способ на сесията на 29 февруари. В същото време стартира и подготовката за провеждане на нова обществена поръчка за обществен превоз.

Василев прочете откъс от писмено становище на един от превозвачите, без да обявява името му, в писмото се обяснява, че фирмата не участва в обществени поръчки в община Разград, тъй като комбинациите от линиите и договорите са били подготвени по начин, удобен на определен превозвач.

„Това е едно от поредните неща, които изникват пред новото ръководство, натрупани са проблеми в сектора години наред, замитани са встрани, за да стигнем сега до ситуацията едва ли не общината да е на колене пред един превозвач“ – допълни още кметът.

В момента се търсят превозвачи са три градски линии, още 3 междуселски и 4 междуградски – до Кубрат, София, Пловдив и Варна в 8,00 ч. сутринта.