полиция
полиция / netinfo
Три кражби са разкрити през почивните дни в Исперих и Кубрат – съобщават от ОДМВР-Разград.
Около 9 часа на 6 април в РУ-Исперих е получен сигнал за домова кражба от 72-годишна жена. Р.М. съобщила, че за времето от 1 до 6 април след взломяване на прозорец от дома й са задигнати пневматична пушка, газсигнален пистолет, акумулаторен винтоверт, прахосмукачка и други вещи. При проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на престъплението – Я.С. на 22 години, криминално проявен и осъждан. Задържан е в РУ-Исперих, по случая е започнато бързо производство.
41-годишен мъж от Кубрат съобщил около 7.00 часа на 6 април, че входната врата на съседен апартамент е разбита. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че липсват телевизор „LG“ 24 инча и 10 литра гроздова ракия. След проведените незабавни издирвателни действия като извършител на деянието е установено лицето И.Н., 18-годишен от град Русе. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая е образувано досъдебно производство.
70 метра оградна мрежа и поцинковани тръби с обща дължина 90 метра са откраднати от ферма в животновъдната зона на град Кубрат. Сигналът е подаден от 51-годишния собственик на фермата около 13 часа на 7 април. В резултат от проведените бързи издирвателни действия са хванати крадците – Р.М. на 42 години от Кубрат и С.М. на 24 години от Кубрат. Задигнатите вещи били предадени от извършителите в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано бързо производство.