/ Областна администрация-Разград
Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместник-областният управител Евгени Драганов  и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров се срещнаха с представители на „Електроразпределение Север“ във връзка със стъпките, предприети по проблемите с елзахранването във вилната зона „Арменски лозя“ край Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Управителят на Регионалния обслужващ център Русе-Разград Христофор Филев и ръководителят на представителството в Разград Венцислав Илиев информираха ръководството на Областна администрация, че вече е приключил първият етап от дейностите, уточнени на среща при Областния управител на 12 декември 2018 г. между ръководствата на Областна администрация, Община Разград и „Електроразпределение Север“.

70 от потребителите, които са били на трафопост „Стоматология“ са прехвърлени към друг трафопост „МТП“. По този начин е подобрено качеството на напрежението както за тези 70 потребители, така и за останалите на трафопост „Стоматология“ 130 потребители.

Стартирала е и подмяната на основната мрежа, „гръбнака“ по пътя за Дянково. Издаден е обект по инвестиционната програма, осигурено е финансирането от около 30 000 лева, в момента се извършва проектиране на обекта. От електроснабдителното дружество се надяват, че до края на годината обектът ще бъде реализиран.

Успоредно с това се извършва и изнасяне на електромерите на границите на имотите. Участниците в срещата обсъдиха предстоящите дейности по разрешаване на проблемите с електричеството на собствениците на имоти в „Арменски лозя“.