Петима педагози от Разградско – с отличието „Неофит Рилски”
Петима педагози от Разградско – с отличието „Неофит Рилски” / Радка Минчева
Четирима педагози от Разградско получиха днес почетното отличие „Неофит Рилски”, което се връчва ежегодно в навечерието на 24 май от Министерството на образованието за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Петият номиниран – Сийка Неделчева от ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград – отсъстваше от града, тъй като е сред поканените на приема на Президента Румен Радев
С най-дълъг педагогически стаж сред наградените е Динко Христов, който е директор на ОУ”Виделина”-Сейдол. Когато поел ръководството на учебното заведение, то нямало дори сграда. Днес е иновативно училище, през последните години там са реализирани над 40 проекта.

Петима педагози от Разградско  с отличието Неофит Рилски
Радка Минчева

От 36 години в едно и също училище преподава история Таня Коцева от ОУ”Васил Левски”-Разград. Само през последните 9 години, откакто се провежда олимпиада по история, ученици на Коцева са спечелили три първи места на национални финали.

Петима педагози от Разградско  с отличието Неофит Рилски
Радка Минчева

Ивелина Христова е учител по химия  от 28 години, 20 от които в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”. Нейни ученици също често се прибират с отличия от национални олимпиади и състезания. Тя е за втори път носител на отличието „Неофит Рилски”, през 2007 го е получила за пръв път.

Петима педагози от Разградско  с отличието Неофит Рилски
Радка Минчева

Цветелина Занкова работи като учител от 20 години. Преподавала е в ПГХБТ”Мария Кюри”, ОУ”Паисий Хилендарски”-Езерче, а от 2 години е в НПТГ”Шандор Петьофи”-Разград. Има интереси в сферата на гражданското образование, работи по проекти.

Петима педагози от Разградско  с отличието Неофит Рилски
Радка Минчева

Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков връчи грамотите на призьорите, пожела им да продължат да работят със същия ентусиазъм и креативност за повишаване качеството на образованието в Разградска област.
Трите учителки не пропуснаха да благодарят на училищните ръководства за подкрепата, която получават, а Динко Христов – на колектива, с който работи.