/ БГНЕС
В храмовете ще се допускат само хора, които не създават риск от разпространение на заразата
Във връзка с разпоредените мерки срещу разпространението на коронавирус по време на предстоящите Великденски празници, ОД на МВР ще осигури полицейско присъствие във всички православни храмове на територията на областта.

Дезинфекцират улиците на Разград и населените места, пръскат и срещу кърлежи (СНИМКИ)

Посетителите трябва да са с лични предпазни средства. В храмовете ще се допускат само хора, които не създават риск от разпространение на заразата.

Започнаха проверките за носене на предпазни маски

Четирите КПП-та, които функционираха на Цветница в района на църквата „Св.Николай Чудотворец” в Разград, ще продължат да следят за спазването на разпоредените противоепидемични мерки:


- кръстовището между улиците „Св. Климент“ и „Д. Хранов“
- кръстовището между улиците „В. Априлов“ и „Св.Климент“
- събирателната точка между улиците „Стефан Попилиев“, „Г.С.Раковски“, „С. Катрафилов“ и „Паисий“
- кръстовището между улиците „Антим І“ и „Г.С.Рковски“


Пети контролно-пропускателен пункт ще бъде създаден в района на църквата в часовете, когато по канон се обикаля храмът. Пунктът ще бъде разположен на пресечката между улиците „Св.Климент” и „Сава Катрафилов” на 17 април от 19.00 до 22.00 часа и на 18 април от 22.30 часа.

За да се избегнат струпвания на хора, полицейските служители ще насочват и дават указания на посетителите по създадения ред. Отново в двора на църквата ще има възможност да се купуват и палят свещи. Вътре в самия храм ще бъдат допускани до 100 души при спазване на дистанция от 2 метра.

Поставиха великденска украса в центъра на Разград въпреки мерките (СНИМКИ)

На 19 април остава засиленото полицейско присъствие пред църквата. ОД на МВР апелира към всички граждани да се съобразяват с указанията, давани им от служителите на реда с оглед недопускане разпространението на COVID-19.

Засилен остава и контролът на временните пропускателните пунктове край областния град.