/ netinfo
Покривът и стените на джамията „Ибрахим паша“ в Разград бяха почистени от храстовидна растителност и треви днес, на големия мюсюлмански празник Рамазан байрам. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
 

Отново оплевиха джамията, ремонтът наближава
netinfo


Вследствие на регулярните дейности от подобен характер през последната година това отне по-малко от ден на служителите във фирма „ТТ конструкт“-Разград. Растителността е намаляла, но ще се премахне напълно при извършване на реконструкция и възстановяване на паметника на културата – коментираха Областният управител Гюнай Хюсмен и Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров, които инспектираха работата по почистването на сградата.
 

Отново оплевиха джамията, ремонтът наближава
netinfo


Ремонтът на джамията започна да се случва, Министерски съвет възложи обществена поръчка

Междувременно продължават подготвителните и съгласувателни процедури преди извършване на реконструкция и възстановяване на паметника на културата. Решение за извършването на реконструкцията и възстановяването бе взето от Министерски съвет.
 

Отново оплевиха джамията, ремонтът наближава
netinfo


Преди дни от Министерството на културата и от Националния институт за недвижимо културно наследство бе одобрено техническото задание, след което предстои обявяване на обществена поръчка