/ iStock/Getty Images
Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него набират предложения за номинации за своята инициатива "Доброволчеството носи щастие". Тя е посветена на 5 декември - Международния ден на доброволеца, съобщиха организаторите.

Предложение може да направи всеки. Номинираните трябва да са ученици, които са извършили добри и благородни постъпки в полза на обществото, оказали са подкрепа в труден момент или са помогнали на болен или възрастен човек, както и на хора от уязвими групи или в неравностойно положение.

Могат да се номинират и деца с изяви в областта на превенцията, участници в училищни превантивни кампании, както и такива, взели участие в обществено-полезни дейности.

Номинациите трябва да бъдат в писмен вид и добре обосновани. По възможност те трябва да са подкрепени с връчени благодарствени адреси или грамоти, като може да се използват и статии от вестници и снимков материал.

Предложенията се приемат до края на ноември. Учениците с най-достойни дела ще бъдат отличени с плакет от името на Община Разград и Общинския съвет по наркотични вещества.
БТА