/ БГНЕС, архив
Новоизбраният кмет на община Разград Денчо Бояджиев встъпи в длъжност, предава БТА. На първото заседание на Общинския съвет днес той получи от предшественика си д-р Валентин Василев ключа на града с пожелание за ползотворна и отговорна работа.

Денчо Бояджиев от БСП спечели изборите за кмет на община Разград

Бояджиев изрази надежда, че независимо от дискусиите и споровете, които ще са в интерес на вземането на правилните решения, общинските съветници ще работят заедно за благото на жителите на общината.

Той заяви, че няма да им е леко през следващите четири години и апелира всеки един избран на този пост да даде всичко от себе си за просперитета на община Разград. "Да си дадем ясната равносметка, че от нас се очаква много и нека след четири години, когато отчитаме своята работа да бъдем с гордо вдигнати чела", се обърна към съветниците кметът Бояджиев.

Кандидатът за кмет на Разград Денчо Бояджиев от БСП води с над 61%, според междинни резултати

На учредителната сесия клетва положиха и кметовете на кметства и общинските съветници. Поздрав към представителите на новата местна власт в община Разград отправи областният управител Гюнай Хюсмен.

Той им пожела успешен мандат и възможно най-бързо да създадат мостове помежду си, за да оправдаят думите от положената клетва. За председател на новия Общински съвет бе избран Стоян Димитров от групата на БСП.
БТА