Младоженци пострадаха при катастрофа в опит да спасят велосипедист
Младоженци пострадаха при катастрофа в опит да спасят велосипедист / Фейсбук
Движението по пътя Разград – Шумен в района на Ушинци в петък вечерта бе затруднено заради катастрофа, а информация по медиите за този инцидент не излезе – споделиха с екипа на Дарик-Разград читатели на сайта. По-късно с нас се свързаха и участници и пострадали от катастрофата – млади мъж и жена, семейство от няколко месеца.

Ето какво се е случило според тях: 29-годишният водач управлява „Пежо 307” от Разград в посока Шумен. Около 17,50 ч. на 1 февруари, малко след разклона за Пороище, той и съпругата му виждат на 20-30 метра пред тях велосипедист с тъмни камуфлажни дрехи, а не със светлоoтразителна жилетка. Според шофьора и спътничката му мъжът с колелото залитнал в средата на платното и, за да не го блъсне, водачът навлязъл в другата лента.

В нея в този момент „БМВ 330”, управлявано от 20-годишен младеж от Исперих, изпреварва съобразно правилата за движение при прекъсната линия друг автомобил. „Пежо”-то и „БМВ”-то се сблъскват странично, френската кола се завърта от удара и спира в насрещното, доста смачкана е от катастрофата, вече е обявена за продажба на части. Другата кола, в която също има един пътник, спира на 500 метра от удара.

Четиримата участници в катастрофата са откарани за преглед в разградската болница, където е установено, че имат само охлузни рани и са освободени. Особено внимание е обърнато на жената от „Пежо”-то, тъй като е бременна. Нейният съпруг разказа, че самият той има порезна рана на челото, освен това му заглъхнало лявото ухо, три дни след катастрофата ушен лекар извадил от него стъкло.

За негова неприятна изненада, 29-годишният шофьор се оказва единственият виновник за катастрофата. Пътните полицаи му съставили акт за навлизане в насрещното. „Опитах се да предпазя човешки живот, поставяйки на риск моя и на съпругата ми, а излязох виновен” – коментира мъжът.

От ОДМВР-Разград потвърдиха, че подобен пътен инцидент е имало, но последствията от него са само материални щети, както и акт за водача, който го е причинил. Няма данни да е санкциониран колоездачът. Според служителите на реда единственото нарушение е навлизането в насрещното движение.

А за участниците в катастрофата, за всички, които са преминали край пострадалите коли, както и за всички нас, остава изводът да сме много внимателни на пътя, особено в тъмните часове на денонощието.