/ Радка Минчева
След няколкомесечна пауза небезизвестният Маньо Манев отново съсредоточи общественото внимание към себе си. С негово изявление започна днешната сесия на Общински съвет-Разград.

Речта му бе изградена от над 7 въпроса, предимно риторични, макар и формално насочени към кмета д-р Валентин Василев, както и от квалификации относно дейността на местната власт.

Неуспелият кандидат за общински съветник нарече управлението на Василев „царуване“, попита защо до пазара вместо мост над реката има „Лафка“, защо не е изпълнен проект за достъп до обществени сгради на хора с увреждания, защо в общината има шуробаджанащина, защо не се освобождават пенсионерите в местната власт, защо тече покривът на библиотеката, а кметът не се интересува от това.

Въпросите предизвикаха иронични подмятания от съветниците, но най-много е се впечатлиха от новината, която Манев произведе. След обобщаване на според него недъзите на настоящото управление, той съобщи, че на 2 април ще обяви своя кандидат за кмет – става въпрос за жена, с две висши образования – икономическо и педагогическо, името й обаче се пазело в дълбока тайна.

В отговор кметът нарече голяма част от твърденията на Манев неистини и му препоръча да се обърне към медиите или да дойде с персоналните си обвинения в приемния му ден.