Лудогорец със силен трансфер, привлече Лукас Саша
Лудогорец със силен трансфер, привлече Лукас Саша / www.ludogorets.com

Лудогорец реализира втори силен трансфер - съобщава клубният сайт. Три дни след като привлече вратаря Милан Борян, шампионът подписа с бразилския халф Лука Саша. Добре познатият в България футболист, играл за ЦСКА през сезон 2012/2013, е в плановете на Лудогорец от дълго време. Днес Лукас мина медицински изследвания в София и ще се присъедини към новия си тим на 14 юни, когато стартира лятната подготовка на „орлите“.

Лукас Саша идва от АПОЕЛ (Тел Авив). В тима от столицата на Израел Саша е от 2013 година. По време на двугодишния си престой в АПОЕЛ бразилецът се превръща в един от основните играчи на тима като многократно е печелил различни награди. Като футболист на израелския клуб Лукас има 69 мача и 9 гола във всички турнири през последните два сезона. Заради силното си представяне халфът попада в полезрението на няколко клуба от Европа, но избира Лудогорец.

Интересен факт е, че Лукас Саша има гол с екипа на ЦСКА срещу Лудогорец. Той се разписва при победата на ЦСКА с 2:1 в Разград в мача за Купата на България на 1 ноември, 2012 г. През лятото на 2013 г. Саша и неговия АПОЕЛ срещат Берое и го отстраняват в предварителния кръг на Лига Европа след победа с 4:1 в Стара Загора и равенство 2:2 в Тел Авив.
„Много съм щастлив от този трансфер. Радвам се, че преминах в Лудогорец. Това е отбор, с който мога да постигна големи успехи. Надявам се да помогна на тима в битката му за влизане в групите на Шампионската лига и трофеите в България“.