/ iStock/Getty Images
Кметът на община Разград Денчо Бояджиев връчи удостоверения на 30 социални асистенти, обучени по проекта "Нови умения - нови възможности", съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Проектът е част от Националния план за заетост. Осъществява се съвместно от КНСБ, Бюрото по труда и Община Разград. Местната управа за осма поредна година подкрепя реализацията на проекта - обясни председателят на Регионалния съвет на КНСБ Грациела Ранкова. Обученията за социален асистент за подпомагане на възрастни и социален асистент за подпомагане на деца са продължили по 300 учебни часа, като курсистите са получавали стипендии от по 10 лева на ден. Част от преподавателите им са директори на социални услуги от община Разград. Шестима от курсистите са намерили работа още по време на обученията, а други продължават обучението си със стажове в общински социални услуги.

Кметът Денчо Бояджиев поздрави новите асистенти за добрия избор на професия, от която обществото ни има нужда. "Това е отговорна работа, много хора в тежко здравословно състояние се нуждаят от тази високохуманна услуга. Пожелавам ви да работите с открити широки сърца, да помагате на хората, които имат такива потребности, да сте удовлетворени от избора на професия." - каза Бояджиев.
БТА