Горски стражар пострада, предотвратявайки бракониерски лов край Острово
Горски стражар пострада, предотвратявайки бракониерски лов край Острово / netinfo
Член на един от дежурните екипи по опазване на горските територии към ДЛС „Воден – Ири Хисар“ е пострадал при стълкновение с бракониери край село Острово – съобщават от пресцентъра на Североцентралното държавно предприятие-Габрово. Благодарение на адекватната намеса на Детелин Димитров и колегите му обаче е предотвратен бракониерски лов на територията на стопанството.
Инцидентът е от 24 март, петък, когато малко преди полунощ дежурният екип забелязва автомобил с 5-6 човека в него. Колата обхождала откритите селскостопански площи, осветявайки ги с фаровете, за да бъде засечен дивечът, излязъл на паша.
Горските служители подали сигнал по надлежния ред, но мъжете в автомобила не се подчинили на указанието да спрат. Вместо това подкарали с висока скорост към близкото село Острово, а един от пасажерите хукнал пеш в неизвестна посока. Стражарите последвали нарушителите с обозначения автомобил на Северноцентралното държавно предприятие, чието поделение  е ДЛС „Воден – Ири Хисар“.
След кратко преследване бракониерите били настигнати. Мъжете се оказали във видимо нетрезво състояния. Горските стражари се легитимирали, но нарушителите се нахвърлили върху тях. В подкрепа на охранителите пристигнал вторият дежурен екип на ДЛС „Воден – Ири Хисар“, но стражарят Детелин Димитров пострадал при възникналото междувременно спречкване.  
Димитров е прегледан от съдебен лекар, издадено му е медицинско свидетелство за получените наранявания, а в РУ Кубрат по случая е започнато досъдебно производство – уточняват още от Североцентралното държавно предприятие-Габрово.